Mariano, te he dejado los huevos encima de la mesa!, by Quim Pedret

 

QuimPedretMarianoMas

El Quim

 

Un 20 de setembre a Moncloa

Pom, Pom, Ring Ring

Rajoy – ¿Siiii? ¿Quien perturba la paz del convento?

Artur Mas – Mariano, que soy el Mas

Rajoy – Mas es mucho más que menos, ¿Verdad? jejej Es que soy así de divertido oye, soy gallego

Rajoy Pasa, pasa amic ‘Arthur’ siéntate y tomate algo….

… pasen el minuts i en Rajoy està a la cuina

Artur Mas – ¡Marianoooo!, que te he dejado los huevos encima la mesa!

Rajoy – President, no me pegues estos sustos hombre…

Artus Mas –
Tranquilo, me refería a los huevos fritos y los pimientos rellenos que te he traído de Catalunya.

Artur Mas  – Yo también soy de la broma. Soy catalán ¿Sabes?

Rajoy – Uff, estos catalanes son la leche. Carallu…

 

Be, de fet mai sabrem com anirà la conversa entre els dos Presidents el proper dia 20, però podria seguir mes o menys aquest caire….

Al febrer de l’any 2012 va començar així

QuimPedretMasRajoy

El Sr. Artur Mas amb el seu su homòleg español, Mariano Rajoy

 


…al menys, si mes no, amics (escrit primer al Facebook) i els no amics, però que feu una miradeta de re-ull, us hi fet llegir fins AQUÍ. (Si voleu, podeu passar pagina i llestos)

Però ja sap, que quan parlem d’ous i pebrots, sembla que tots ens animem una mica més oi?

Jo vull fer unes ratlles de crítica i una felicitació. La critica és per fer una ‘estirada d’orelles’ per aquesta mania d’utilitzar expressions o refranys grollers per fer-ne un mal ús polític i treure un redit, Em refereixo a dir: “Aquest home, està jugant a la Puta i a la Ramoneta”. Queda una mica lleig oi?
Ahir el ‘graciós’ programa de Polònia va utilitzar una tal Ramona i una suposada prostituta, per fer un ‘skets’ o quelcom de semblant, sobre el President i una pilota.
Amics ‘polacus’, crec que la prostitució i els seus greus problemes no es poden frivolitzar -com diu una bona amiga integradora social- a la nostra ni a cap TV, aquestes noies es mereixen un total respecte i per part dels guionistes del programa i de la societat (El mateix ‘incident’, ja va passar amb el President Montilla, dient-li fill de puta) i jo mateix després de fer.li saber a ell per carta, vaig cursar una denúncia als Mitjans Audiovisuals de TV.
Tornant a la Sra. Ramona i la seva amiga puta, pel fi d’utilitzar.ho barroerament en contra d’una persona, en aquest cas el President de la Generalitat, jo utilitzaria en aquestes dates i amb molt més seny català i hagués posat l’expressió que em deia a vegades el meu pare: “Fill en aquest món has de ser més puta que bonic” o millor…: “Els duros i els collons, estan per les ocasions” (l’ocasió ho mereixia) els trobo uns refranys molts més encertats, i d’una claredat irrefutable.

 

Els catalans som gent assenyada i si alguns polítics viscerals no posen una mica de fre a aquesta dèria de pressa, tant que tenen per agafar el poder d’una Catalunya Independent per pebrots, malament anem.

De moment la cadira està ocupada. Les coses es fan amb la tolerància, seny, moderació, cerebral-ment i tots els adjectius que la prudència comporta, ja que si no correm el risc de quedar-nos sense el peix i amb el cul enlaire. “Qui vulgui peix que es mulli el cul”, deia ahir una amiga meva. Raó tenia i té. Es per això que cal recordar a tots els catalans el que deia la meva àvia: “Nen, tot el que no són pessetes, són punyetes”
Deixem-se de punyetes i anem per les pessetes. El català amb presses, podria passar de ser un català emprenyat, a ser un català arruïnat. Compte. Hem d’anar fent de mica en mica i mullar-nos el cul, a poc a poc, per agafar el peix sempre que calgui.

Avui m’ ha sorprès gratament que hi ha hagut amics i no solament un, que se senten com jo independentistes
Jo sóc més un independentista poètic, que m’han dit: “Quim, carai l’Artur Mas m’ha sorprès gratament” Això és bo per Catalunya i per què els catalans anem junts i sense presses a on vulguem. Si és la sobirania total, doncs endavant. Evidentment que aprofito per felicitar al Sr. Artur Mas i Gavarró per la seva coherència, per jugar bé les seves cartes, per fer que l’ou de Cristòfol Colom tingues sentit…: ‘El jo també ho hagués fet així’, ‘Doncs haver.ho fet’. I encoratjar.lo per seguir aquesta partida d’escacs i si escau fer-la amb ‘mossegada’ inclosa, més o menys com la que va fer el rus Gary Kasparov a un policia no fa pas gaire.
El President Mas a dit a tots els catalans i als espanyols d’una vegada per totes que.. ‘Ara si toca’ i el que mana a Catalunya és ell
Ell és el President de la Generalitat i és el seu deure fer-ho i tots ho hem pogut veure i sentir (inclosos els militants crítics del seu partit i els socis d’Unió, inclòs en Duranet). N’estic ben segur.
Per acabar el reguitzell de refranys, deia el meu avi: “Donde hay capitán, no manda marinero” i és per això que ho dic clar: ‘Amb dos pebrots anem millor que amb un’. Amen.
Sé que els deus em perdonaran el meu vocabulari tan poc fi, però es que son les coses que s’enganxen del poble. Quin poble? El meu, Catalunya.

PD. Oye Arthur, los huevos son frescos? Si Mariano, son de toda confianza, son de l’Onze de setembre.

 

Publicat al 15 de setembre a www.gironanoticies.com

QuimPedreGironaNoticiesArturMas

 

 

 

Pujat per El Quim Pedret el 14 de setembre 2012

Deja un comentario